אם אתם מחפשים עוד מתכון שיציל אתכם מהחום הכבד של הקיץ הישראלי, אז אולי הגעתם למקום הנכון, כי מרק צזיקי מקורר היטב זה בדיוק מה שאתם צריכים!
החומרים למרק צזיקי:
2 מלפפונים גדולים
4 גביעי יוגורט שמן (אם אתם בדיאטה אז ניתן להחילף גם ביוגורט דיאטטי יותר, למשל 5%)
כפית מלח
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. מקלפים את המלפפונים. בעזרת סכין או כפית מוצאים את הגרעינים, כך שנשאר רק החלק הקשה של המלפפון.
2. מגררים את את נמלפפונים בפומפייה גסה לתוך סיר או קערה גדולה.
3. מוסיפים פנימה את השום הכתוש, יוגורט והמלח ומערבבים היטב.
4. מכסים ומצננים במשך לפחות ארבע שעות ומגישים.
/ // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // // / // / / / // //
פוליסמן אולגה